Új tagokat avatott a Balatonfüred LC

Jarábik Csabát és feleségét, Jarábikné Fejes Erzsébetet vették fel a Balatonfüred Lions Club (BLC) tagjai közé a helyi Koczor Pincészetnél rendezett ünnepségen az elmúlt hétvégén.

Kis Virág, a BLC tagja, az est háziasszonyának köszöntője után Hégely Péter, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója szólt az egybegyűltekhez, aki egyebek mellett kiemelte a BLC példaértékű működését. Méltatta a találkozót, illetve az új tagok felvételét Boronkay Gusztáv, a Lions Club Sopron tagja, korábbi kormányzó és felesége, Boronkayné Görzsöny Éva, a Miskolci Lions Club tagja, valamint Szakácsné Horváth Ágnes, a BLC elnöke is. Bertókné Ticz Erzsébet ismertette a szervezet célkitűzéseit. Ilyen egyebek mellett a világ népei közötti megértés megteremtése, előmozdítása, a klubok egyesítése és összefogása. Krasznainé Dobrosi Ágnes a klubok céljairól elmondta, segítik a látás- és halláskárosultakat, a mozgáskorlátozottakat, a gazdasági „sérülteket”, így például azokat, akik elvesztették állásukat, pénzügyi gondokkal küszködnek.

Segítenek sok fiatalnak is, különös tekintettel azokra, akik az alkohol és kábítószer rabjává váltak, nehéz körülmények között élnek. A jelenlévők meghallgatták a szervezet etikai kódexét, miután az új tagok esküt tettek. Hégely Péter kormányzó feltűzte az újonnan felvettek ruhájára a klub jelvényét és átadta nekik a Lions nemzetközi szervezetéhez tartozást igazoló oklevelet, majd a tagok és Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, támogató meggyújtotta a folytonosságot jelképező gyertyákat. Mindig marad ugyanis egy gyertya, amit nem gyújtanak meg, mely jelképezi a klub további bővülését. Az ünnepség végén Szakács István, a BLC tagja kellemes gitármuzsikával szórakoztatta a megjelenteket. 

Forrás: veol.hu

Fotók: Balatonfüred LC Facebook oldal


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba